S CARVINGEM, čili s dekorativním vyřezáváním z ovoce a zeleniny, jsem se poprvé setkala na Výstavišti v Praze Holešovicích v únoru roku 2011. Právě tam probíhala výstava Holiday World a TOP Gastro. Tam měla prezentaci i svůj stánek firma pana Luďka Procházky Czech Carving Studio (našeho mistra v carvingu a vítěze světové kuchařské olympiády v kat. kuchařské artistiky). Obdivovala jsem práci pana Procházky a jeho týmu téměř tři hodiny a nemohla jsem se vynadívat na tu nádheru.
Zanedlouho jsem si na stránkách firmy Czech Carving Studio našla možnost absolvovat jejich kurz v Benešově u Prahy. Přihlásila jsem se a absolvovala dva kurzy: "Jednoduché zeleninové ozdoby" a "Ovocné ozdoby".
Poté jsem sama trénovala a vyřezávala vše, co mi přišlo pod ruku. Chtěla jsem si vyzkoušet, jak mi to půjde s různými druhy ovoce či zeleniny a zjistit, jak se který materiál chová při i po vyřezání. Ať už to byla jablka, hrušky, mango, ananas, lilek, paprika, ředkvičky, různé druhy melounů (vodní, medový, kantalupský, Piel de sapo), ale i brambory (nejlevnější materiál na zkoušení i pokažení) aj.
A takhle to všechno začalo. Našla jsem si koníčka, který mě neustále inspiruje a vyplňuje můj volný čas.